FacebookTwitterFeed


Praktijkgericht leren voor dierverzorger of beheerder

CD rood RGBDe vSKBN vindt het belangrijk dat medewerkers en beheerders vakbekwaam zijn. Vakbekwaamheid kan onder andere aangetoond worden middels een erkend diploma. Bij Cursuscentrum Dierverzorging is jarenlange expertise aanwezig in het opleiden van medewerkers en beheerders van kinderboerderijen. De vSKBN heeft er dan ook voor gekozen om vanaf 2011 met het Cursuscentrum samen te werken als ‘preferred supplier’ als het aankomt op cursussen voor kinderboerderijenmedewerkers.

Voor de cursussen Dierverzorger en Beheerder Kinderboerderijen hoeft u niet terug in de schoolbanken voor een dagopleiding. Deze cursussen bestaan uit 27 of 31 cursusdagen die één dag in de week worden verzorgd. De onderwerpen uit de cursus zijn geclusterd in losse modules. Door deze opzet kunt u er ook voor kiezen om niet de hele cursus te volgen, maar alleen die module(s) waar u het meest in geïnteresseerd bent of bijscholing in nodig hebt. Alle lessen worden verzorgd  door Cursuscentrum Dierverzorging. Als de cursus beroepsmatig wordt gevolgd, krijgt men vrijstelling voor de BTW.

Opleiding | Dierverzorger kinderboerderijen

Dagelijks bezig met de verzorging van (huis)dieren op een kinder- of een zorgboerderij? Dan is deze cursus  u op het lijf geschreven! In compacte modules per diersoort breidt u uw dierenkennis aanzienlijk uit en kent en herkent u allerlei problemen die zich kunnen voordoen. U kunt verantwoord voor alle dieren zorgen. De modules zijn ingedeeld per diersoort of groep dieren. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. hanteren, rassenkennis, voeding, gedrag, verzorging, medicijnen toedienen etc. Modules worden afgesloten met een examen.

Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met het niveau van een MBO niveau 3 opleiding.

Lees hier meer

Opleiding | Beheerder kinderboerderijen

Bent u zo’n duizendpoot die alles over de dieren weet, maar tegelijkertijd de budgetten beheert, de werkroosters maakt, het jaarverslag voorbereidt en de vrijwilligers motiveert? Dan maakt deze cursus van u een goed opgeleide, begripvolle en deskundige beheerder. Ook deze cursus is modulair opgebouwd, zodat u deels uw eigen studietempo kunt bepalen of alleen een gedeelte kunt volgen. Elke module kent een examen. In de modules wordt onder andere behandeld: algemene dierkunde, organisatie en uitvoering van boerderijactiviteiten, gezondheidszorg, communicatie, leidinggeven, wet- en regelgeving, financiële administratie en begrotingen maken.

Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met het niveau van een MBO niveau 4 opleiding.

Lees hier meer

Cursusaanbod | Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld

Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld is een kennisinstituut met praktijkgerichte opleidingen en trainingen op het gebied van dierverzorging. De vele praktijkfaciliteiten bieden een unieke leeromgeving. Behalve de twee beroepsopleidingen biedt het Cursuscentrum ook diverse cursussen voor beheerders, medewerkers maar ook vrijwiliigers aan zoals Praktische dierverzorging van boerderijdieren (6 dagen), Verloskunde schaap (5 avonden), Crowdfunding (1 dag), Gemeente en Politiek en de kinderboerderij (1 dag), Monitoren dierenwelzijn (1 dag) en Dierenclubdocent (4 dagen). 

Meer informatie over het cursusaanbod voor kinderboerderijen vindt u hier..

Het Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld organiseert regelmatig Open Dagen. Kijk op de website voor de mogelijkheden.

Cursuscentrum Dierverzorging
Barnseweg 3
Postbus 331
3770 AH Barneveld
Tel. 088-0206123
www.cursuscentrum.nl en e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

© 2017 - Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen