FacebookTwitterFeed


Waarom lid worden van de vSKBN?

Logo vSKBN smallElke publieksboerderij (kinderboerderij, dierenweide, zorgboerderij etc.) kan zich aansluiten bij vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland (vSKBN). De landelijke, overkoepelende belangenbehartiger voor de sector. Beheert u een kinderboerderij? Word dan lid van de vSKBN en ontdek hieronder alle voordelen van het lidmaatschap.

De vSKBN biedt u advies en ondersteuning

U kunt advisering, begeleiding en ondersteuning van de vSKBN verwachten. Waar moet je aan denken bij het opstarten en beheren van een kinderboerderij? Hoe zit het met zoönosen en hoe kan ik mijn personeel scholen? De vSKBN biedt desgewenst maatwerk op locatie.

De vSKBN is gesprekspartner voor kinderboerderijen

De vSKBN is de gesprekspartner naar diverse overheden, waaronder het ministerie van EZ en de NVWA. Zij hebben reeds meerdere keren aangegeven de vSKBN als serieuze gesprekspartner te zien die de belangen voor de sector kinderboerderijen behartigt.

De vSKBN beheert het Keurmerk Kinderboerderijen en de branchecode

U kunt advisering en ondersteuning van ons verwachten rondom het Keurmerk Kinderboerderijen. De vSKBN verzorgt ook de toetsing en toekenning van het keurmerk. Sinds 2015 is de vSKBN gestart met de branchecode voor publieksboerderijen. Leden van de vSKBN moeten hieraan voldoen om lid te blijven van de organisatie.

De vSKBN houdt u op de hoogte

Van de vSKBN krijgt u ondersteuning bij ontwikkelingen, zoals bij dierziekten. Wij versturen regelmatig digitale nieuwsbrieven met informatie en actuele ontwikkelingen. Ook ontvangt u zes keer per jaar het digitale Vakblad Kinderboerderijen.

De vSKBN biedt u waardevolle informatie

Op het besloten deel van onze website is veel informatie te vinden over het beheer van de kinderboerderij. Daar heeft u ook toegang tot de projectendatabank met bijna 100 kant-en-klare projecten van kinderboerderijen. U kunt ook kinderboerderijenpaspoorten aanvragen en verkopen op uw kinderboerderij.

De vSKBN organiseert bijeenkomsten en biedt voordeel

Als lid profiteert u natuurlijk ook van de voordelen. Zo organiseert de vSKBN interessante workshops en landelijke en regionale bijeenkomsten voor haar leden. Ook krijgen leden korting, bijvoorbeeld op GroenGelinkt.

Leden zijn belangrijk voor belangenbehartiging én voor elkaar

Onze leden maken het mogelijk te spreken namens de kinderboerderijen en ons sterk te maken bij de landelijke politiek. Daarnaast bezitten we met elkaar enorm voor kennis. Deze kennis willen we graag wel elkaar delen. Via bijeenkomsten, maar ook door ontmoetingen te organiseren. Bent u er ook bij?

Hier vindt u een overzicht van onze leden

Kortom. Vele voordelen die geboden worden aan leden. Voor maar €395,- per jaar (2015) is uw kinderboerderij lid van de SKBN. U krijgt daarvoor een kapitaal aan ondersteuning, kennis en producten voor terug. Alleen daarom al zou elke kinderboerderij zich moeten aansluiten bij de vSKBN!

Volledig lid of aspirant-lid

Alleen als u nog geen lid bent van de vSKBN en (nog) niet aan de branchecode voldoet, kunt u aspirant-lid worden. U kunt maximaal twee jaar aspirant-lid blijven. Hierna is het de bedoeling dat u voldoet aan de branchecode en volwaardig lid wordt van de vSKBN. U profiteert dan ook van alle voordelen die leden van de vSKBN genieten. Bent u nog geen lid van de vSKBN en voldoet u wel aan de branchecode? Dan kunt u direct volwaardig lid worden en profiteert u van alle voordelen van het lidmaatschap.

Aanmelden als nieuw lid

Aanmelden als nieuw (aspirant) lid van de vSKBN kan via deze link

Opzeggen van uw lidmaatschap

Het lidmaatschap kan uitsluitend schriftelijk (per post of per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) worden opgezegd voor 3 december van het komende jaar. Wij bevestigen schriftelijk het ontvangst van uw opzegging. Na deze datum is de contributiebetaling van het hele jaar verschuldigd. Wanneer het lidmaatschap in de loop van een verenigingsjaar wordt beëindigd, blijft desniettemin de jaarlijkse bijdrage over het lopende verenigingsjaar voor het geheel verschuldigd.

© 2018 - Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen