FacebookTwitterFeed


Activiteiten

educatie kb2Op de kinderboerderij wordt vaak van alles gedaan! Op sommige kinderboerderijen kun je elke week helpen met de dieren, knutselen of andere leuke dingen doen. Bij andere kinderboerderijen zijn er feesten of kun je leren om 'hulpboer' te worden. Kortom: er is van alles te doen op de kinderboerderij.

In de lente
In de lente worden er veel jonge dieren geboren. Het is dus hartstikke leuk om naar de kinderboerderij te gaan en te kijken naar de kuikentjes. Of de jonge geitjes te knuffelen. Soms kun je zelfs zien hoe een lammetje geboren wordt!

In de lente is er soms ook een lentefeest. Of kun je Pasen vieren en eieren zoeken. 

In de zomer
's Zomers worden er op de kinderboerderij weleens Oogstfeesten of Zomerfeesten gehouden. En als je zomervakantie hebt, kun je misschien ook helpen op de kinderboerderij!

In de herfst
Als het weer kouder begint te worden, kun je op sommige kinderboerderijen knutselen. Met herstmaterialen kun je hele leuke dingen maken. En vergeet natuurlijk dierendag niet op 4 oktober. De dag waarop de dieren in het zonnetje gezet worden!

In de winter
In de winter brengt Sinterklaas aan sommige kinderboerderijen een bezoekje. Ook wordt er vaak kerst gevierd. Dan is er met de kerstdagen een prachtige kerststal op de kinderboerderij te bewonderen!

Iets te vieren?
Heb je iets te vieren? Of ben je jarig? Vier dan een feestje op de kinderboerderij! Op veel kinderboerderijen kan dat. Je kan er dan vaak allerlei leuke dingen doen, zoals:

  • de geiten of de pony poetsen
  • spelletjes
  • ponyrijden
  • knutselen
  • pannenkoeken maken

Natuurlijk kan je niet alles op elke kinderboerderij doen. Het is daarom handig als jij (of je ouders) contact opnemen met de kinderboerderij in de buurt en vraagt wat daar allemaal te doen is! Natuurlijk kun je ook op de website of op Facebook kijken.

© 2019 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen