FacebookTwitterFeed


Educatie

Eén van de belangrijkste functies van de kinderboerderij is 'educatie'. Op de kinderboerderij zijn de belangrijkste 'educatieve objecten' uiteraard de dieren. De kinderboerderij is dé plek waar kinderen en volwassenen in het echt kunnen zien hoe groot een koe is, hoe een varken ruikt en hoe de wol van een schaap aanvoelt.

Dankzij deze dieren is de kinderboerderij een perfecte plek om kinderen iets te leren over de (kinder)boerderij en haar dieren. In de eerste plaats door de dieren te laten zien, maar ook de stallen, de weilanden en soms zijn er ook groente- en moestuinen. Kinderen en volwassenen kunnen met hun eigen ogen zien waar hun voedsel vandaan komt en hoe het groeit. 

educatie

Daarnaast verzorgen veel kinderboerderijen op hun eigen manier educatie. Want vaak willen de bezoekers meer weten: 'Waarom doet de koe zo?' of 'Wat eet de geit?'. Daarom is er op de meeste kinderboerderijen educatie te vinden in de vorm van activiteiten of informatieborden. Vrijwel alle kinderboerderijen verzorgen ook lessen voor scholen. Meer over educatie voor scholen leest u hier.

Benieuwd welke projecten er op de kinderboerderijen worden uitgevoerd?
Bekijk dan onze projectendatabank met bijna 100 projecten van verschillende kinderboerderijen (of ga naar het kopje 'educatie').

© 2019 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen