FacebookTwitterFeed


Dieren van de kinderboerderij

geiten3Elk dier gedraagt zich op zijn eigen manier. De kip scharrelt, de koe graast en het varken wroet graag in de modder. Een dier kan zich niet aanpassen op de manier zoals wij dat kunnen. Je kunt het varken niet laten hinniken. Of een koe laten scharrelen. Elk dier is anders.

Wil je meer leren over de dieren van de kinderboerderij? Hiernaast vind je informatie over de boerderijdieren. Van de kip tot de koe!

De kip wil geen hooi 
Een dier moet je verzorgen. Hij moet eten krijgen, een stal of een ren, ruimte voor beweging en soms de hulp van de dierenarts als hij ziek is. Het is belangrijk om te weten wat een dier wil en hoe hij zich fijn voelt. Dan pas kan je echt goed voor een dier zorgen. Een koe heeft een weiland nodig, geen zitstokken zoals de kip. Een kip eet graag graan, de koe eet liever gras.

Voordat je een dier koopt of gaat verzorgen, is het belangrijk om eerst wat te leren over het dier. Wat heeft een dier nodig? Wat eet hij en wil hij een soortgenootje? Allemaal belangrijke dingen om van te voren over na te denken. Een schaap is bijvoorbeeld niet graag alleen en een kip eet geen hooi. Op de volgende pagina's is meer informatie te vinden over (de verzorging van) dieren van de kinderboerderij.

Werkstuk of spreekbeurt over dieren?
Wil je een werkstuk maken of moet je een spreekbeurt houden over dieren? Dan mag je natuurlijk de informatie van onze website gebruiken. Of breng een bezoekje aan de kinderboerderij, om zo van alles te weten te komen over een dier! 

Maar je kan ook van alles over dieren - van de Afrikaanse Boomkikker tot het schaap - vinden op de speciale Kids-site van het LICG. Dat is het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapdieren. Op deze website kun je leuke spreekbeurten downloaden van allerlei (huis)dieren.

LICG BANNER

© 2019 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen