FacebookTwitterFeed


Informatie voor bezoekers

In Nederland zijn meer dan 500 kinderboerderijen en dierenweides te vinden. Jaarlijks worden er 25 tot 30 miljoen bezoeken afgelegd aan deze locaties. Dat zijn behoorlijk wat bezoeken! Daarom is het ook zo belangrijk dat de kinderboerderij niet alleen leuk en leerzaam is, maar ook veilig en verantwoord.

Tweederde van de bezoekers behoort tot de klassieke risicogroepen (de zogenaamde YOPI’s: Young, Old,Pregnant and Immuno-compromised). Dit wil zeggen: jonge kinderen, oudere mensen, zwangere vrouwen en mensen met een verminderde weerstand (als gevolg van een ziekte of een bepaald medicijn gebruik). Tijdens uw bezoek aan de kinderboerderij kunt u daarom een aantal borden tegenkomen. Die borden zijn er om u te informeren over hygienemaatregelen en over eventuele risico's. Ter bescherming van u als bezoeker, de medewerkers en natuurlijk de dieren.

handen wassen_Mobile

Als bezoeker van kinderboerderijen loopt u steeds meer de kans om het bord 'Handen Wassen' op de kinderboerderij tegen te komen. Waarom dit bord geplaatst is? 

Lees meer

zwanger Mobile

Zwangere vrouwen realiseren zich vaak onvoldoende welk risico zij -met name in - de lammertijd lopen als zij bijvoorbeeld een kinderboerderij, een geiten- of een schapenstal bezoeken. 

Lees verder

niet voeren_Mobile

De geiten een boterham voeren of groente meenemen voor de konijnen van de kinderboerderij. Het lijkt zo leuk om de dieren te voeren. Maar heeft u er weleens bij stilgestaan dat het voor de dieren lang niet altijd gezond is en er zelfs dieren aan overlijden? 

Lees verder

Bent u werkzaam voor een kinderboerderij en wilt u bovenstaande informatieborden bestellen? Klik dan hier.

© 2019 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen