FacebookTwitterFeed


Nieuws van kinderboerderijen 2012

In deze categorie zijn 378 nieuwsberichten van de kinderboerderijen uit 2012 te vinden. 

Geboortegolf bij Amsterdamse kinderboerderijen

 


Geboortegolf bij Amsterdamse kinderboerderijen
Dichtbij.nl
AMSTERDAM - Een ware geboortegolf in Amsterdam: kleine geitjes bij twee kinderboerderijen en een Anoa bij Artis: leuk om met de kids naar toe te gaan! Bij kinderboerderij Bijlmerweide is een heuse drieling geboren bij de geitjes! En bij geitenboerderij ...


Kinderboerderij Utrecht overvallen

 

Kinderboerderij Utrecht overvallen - NOS
Hartvannederland.nl

Kinderboerderij Utrecht overvallen
NOS
Een man heeft in Utrecht een kinderboerderij overvallen. Rond sluitingstijd bedreigde hij twee medewerkers en ging er met wat geld vandoor. De man van ongeveer 30 jaar liet de dieren ongemoeid. Op het moment van de overval waren er geen kinderen ...
Overvaller Utrechtse kinderboerderij ontkomtR

Gemeente Rotterdam zoekt voerleverancier voor acht kinderboerderijen

 


Gemeente Rotterdam zoekt voerleverancier voor acht kinderboerderijen
Agriholland (persbericht)
De gemeente Rotterdam heeft 8 kinderboerderijen onder haar beheer. Deze kinderboerderijen zijn geliefde en veelbezochte voorzieningen. Voor de levering van het diervoer en het bodembedekkingmateriaal zoekt de gemeente Rotterdam een leverancier.


Toch nog hoop voor kinderboerderij West

 

Toch nog hoop voor kinderboerderij West - AT5
AT5

Toch nog hoop voor kinderboerderij West
AT5
Ook sprak het stadsdeel de ambitie uit om de bewoners rondom kinderboerderij Nieuw Bos en Lommer 'zoveel mogelijk te ondersteunen bij de uitvoering van hun plannen'. Een woordvoerder bevestigt dat het streven van het stadsdeel nu is 'alle drie de ...


Kerstspel en rommelmarkt bij Jong Leven

Terwijl Eerste Kerstdag veelal in het teken staat van de familie in huiselijke kring, is Tweede Kerstdag bij uitstek geschikt om er even op uit te gaan. Bijvoorbeeld naar Kinderboerderij “ Jong Leven “ in Sint Pancras, waar een Kerstspel wordt gespeeld en een leuke rommelmarkt wordt gehouden.

De kinderen van Jeugdtheatergroep Vrij Spel zullen de Kerstfiguren uitbeelden in een sfeervol ingerichte stal. Deze voorstelling duurt circa 10 tot 15 minuten en wordt gedurende de middag voortdurend herhaald. Wie niet direct aan de beurt is voor de voorstelling, kan een kijkje nemen op de Kerstrommelmarkt, waar allerlei leuke en hand-gemaakte dingen worden verkocht.

Ook kan men zich er verwarmen met chocolade-melk of een glaasje glühwein ( gratis ) . De kinderen worden in de gelegenheid gesteld om hun meegebrachte creatie(s) samen met de Kerstman op te hangen in de Kerstboom. Kinderen, die hieraan meedoen, kunnen rekenen op een verrassing. De activiteiten beginnen er op woensdag 26 december a.s. om 13.30 uur en duren tot ongeveer 16.00 uur.

Dus ......... heeft u nog wat spulletjes liggen op zolder of in de schuur, breng het ons. Wij zijn u er dankbaar voor. Is het te zwaar of te veel, laat het ons dan weten. Wij halen het graag bij u op. De opbrengst komt ten goede aan de kinderboerderij. De toegang is gratis.

Neemt u dan contact op met:
Bas Staadegaard, tel: 072 – 5641297 of 06 - 51706773

Graag tot ziens op Tweede Kerstdag, 26 december a.s. bij Kinderboerderij “ Jong Leven “, Janspad 2 in Sint Pancras !


Op weg naar kerst in Gorinchem

Op vrijdag, 21 december 2012 wordt alweer voor de 9e keer de activiteit ‘Op weg naar Kerst….’ georganiseerd door het Natuurcentrum (de kinderboerderij) in Gorinchem. Tussen 17-20 uur is iedereen van harte welkom. De entree is gratis !

Een donker eiland in het stadspark, sfeervol verlicht door fakkels en vuurtjes. Kinderen lopen over het donkere terrein met een lampion. Ontmoet elkaar op het gezellige kerstplein en kies vandaaruit uit de vele activiteiten, zoals:

  • Een verhalenvertelster wacht jong en oud op en vertelt het kerstverhaal. Loop je mee langs alle taferelen uit het kerstverhaal? Prachtig verteld en uitgebeeld door vrijwilligers in de passende kledij. Aangekomen bij de oude stal heet de ezel de bezoekers welkom. Misschien vang je wel een glimp op van Jozef, Maria en hun kindje Jezus. 
  • Voor kinderen: maak een rondrit op de rug van een ezelin 
  • Help mee met het maken van een kerstdiner voor de dieren uit het kerstverhaal. En je mag 1e rangs toekijken als de dieren ‘aan tafel’ mogen.. Ezelin Zus heeft al even een voorproefje genomen en gezien haar reactie wordt het een succesdiner! Bakkerij van de Grijn en Supermarkt Jumbo verzorgen de ingrediënten die nodig zijn voor het maken van dit heuse kerstdiner.
  • Maak een nachtelijke speurtocht langs de dieren uit het kerstverhaal. 
  • Geniet mee van de prachtige kerstmuziek.. Luister naar de vele muzikanten of zing je liever uit volle borst mee met de kerstliederen? Wees welkom!

Weten wat er nog meer te doen is? Ga naar www.natuurcentrumgorinchem.nl


Levende Kerststal bij Kinderboerderij Freriks in Winterswijk

Op zaterdag 22 december tussen 16.30 uur en 20.30 uur is bij Kinderboerderij Freriks in Winterswijk weer doorlopend de Levende Kerststal te bekijken en te beleven. In samenwerking met toneelvereniging Nieuw Leven wordt er weer een schitterende voorstelling voor het voetlicht gebracht. Het terrein van de Kinderboerderij zal weer op schitterend wijze zijn aangekleed, aan de kleine details is gedacht.

Tijdens een mooie wandeling zal het hele verhaal van Kerst verteld worden. De kinderen zullen een mooie lampion krijgen om nog meer sfeer te creëren. Denkt u eraan om zich lekker warm te kleden? Lekkere warme choco, heerlijk hete glühwein, overheerlijke knieperkes en oliebollen zullen na de voorstelling op u wachten.

Lees meer: http://www.kinderboerderijfreriks.nl


Kerstmarkt en expositie bij de Hofte

Op woensdag 19 december is er weer de tradiotionele kerstmarkt bij de Hofte. De kerstmarkt wordt gehouden van 13.30 tot 16.30 uur. De boerderij is prachtig versierd. Misschien worden kinderen hierdoor geinspireerd om zelf ook iets leuks te maken.

Het wordt ouderwets gezellig met midwinterhoorns, vuurkorven, warme chocolademelk en allerlei ander lekkers. De Kerstman is aanwezig en zal de kinderen de weg wijzen naar de ezel en schapen. Op bepaalde tijden kunnen de kinderen met de Kerstman op de foto.

Om 14.00 uur is de opening van de expositie "jij & fotografie natuurlijk". Kinderen van buitenschoolse opvang De Blikvanger en kinderwerk Impuls hebben prachtige foto's gemaakt. Jij & fotografie natuurlijk"is een groot natuurfotografieproject voor kinderen in Overijssel. Op acht plekken in de provincie hebben kinderen de natuur ontdekt en gefotografeerd. De foto's zijn nu te zien bij de Hofte en worden vanaf eind december getoond in een
overzichtsexpositie op het Provinciehuis.

Meer informatie: www.dehofte.nl 


Opening kerststal met lampionnenoptocht

 

Opening kerststal met lampionnenoptocht - Kliknieuws.nl
Kliknieuws.nl

Opening kerststal met lampionnenoptocht
Kliknieuws.nl
Zaterdag mogen kinderen hun eigen lampion meebrengen of kunnen er een kopen op de kinderboerderij (2 euro inclusief lampje en batterij). Om 18.00 uur start de lampionnenoptocht rond en over de kinderboerderij. Aan het einde worden de lichtjes van de ...


Op weg naar Kerst op Kinderboerderij

 


Op weg naar Kerst op Kinderboerderij
DeStadGorinchem.nl
GORINCHEM - Het Natuurcentrum Gorinchem is op vrijdag 21 december sfeervol verlicht door fakkels en vuurtjes. Met hun lampionnetjes lopen kinderen over het donkere natuurterrein langs taferelen uit het kerstverhaal. Een verhalenverteller wacht ze op ...


Kerstvakantie tip: dierenspelletjes op De Baak

 


Kerstvakantie tip: dierenspelletjes op De Baak
Dichtbij.nl
je volgt de speurtocht over de kinderboerderij. Zorg dat je erbij bent! Iedereen is van harte welkom voor deze activiteit en de deelname is gratis. De Baak organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen in ...

en meer »

Kerststukje maken bij kinderboerderij in Darwinpark

 


Kerststukje maken bij kinderboerderij in Darwinpark
Dichtbij.nl
ZAANDAM - Kinderen kunnen woensdagmiddag 19 december een kerststukje komen maken onder leiding van Carina bij de kinderboerderij in het Darwinpark in Zaandam. Kerststukje maken. Carina zal laten zien hoe je het beste een kerststukje kan maken.


Kerstsfeermarkt bij Kinderboerderij de Oude Hofstede

 

Kerstsfeermarkt bij Kinderboerderij de Oude Hofstede - Ede Stad
Ede Stad

Kerstsfeermarkt bij Kinderboerderij de Oude Hofstede
Ede Stad
Deze Kerstsfeermarkt is in een paar jaar al een vaste traditie geworden van de Kinderboerderij. De opbrengst van alles wat bezoekers kopen, is geheel of gedeeltelijk voor de Kinderboerderij. Dat is des te belangrijker omdat Kinderboerderij de Oude ...


Kerstactiviteiten bij Kinderboerderij Emmelerbos

Kerstmis is een tijd van gezelligheid. Onze kinderboerderij is al helemaal druk bezig en is ook helemaal in de kerstsfeer. Ook dit jaar is er een levensechte kerststal en die is te bewonderen vanaf maandag 17 december t/m woensdag 19 december. 

En op woensdag 19 december hebben wij een gezellige knusse Kerstmarkt. De kinderen kunnen speciaal ‘Kerst’knutselen en er wordt een kerstverhaal verteld door een van onze cliënten. En natuurlijk mag de Kerstman niet ontbreken. Hij komt in zijn arrenslee een bezoek brengen aan de kinderboerderij en de kinderen mogen een rondje meerijden. 

Wat is er te koop op de Kerstmarkt? Honing, kersttaarten, kerststukjes, houten kerstboompjes, kaarsen en nog veel meer. En er zijn ook de nodige versnaperingen zoals oliebollen, warme chocolade melk, glühwein en nog veel meer lekkers. Wij ontvangen u/jullie graag op deze gezellige dag. 

Waar? Kinderboerderij Emmelerbos, Banterweg 2C in Emmeloord.

Wanneer? Woensdag 19 december van 11.00 uur tot 16.00 uur

Kosten? De toegang is vrij en de kosten zijn € 1,50 per kind.

Rondom de komende feestdagen zijn de openingstijden aangepast. Kijk voor informatie hierover op onze website: www.emmelerbos.nl


Weer vandalisme kinderboerderij in Terneuzen

Weer vandalisme kinderboerderij in Terneuzen - BN DeStem
BN DeStem

Weer vandalisme kinderboerderij in Terneuzen
BN DeStem
De kinderboerderij in Terneuzen. foto Mark Neelemans. TERNEUZEN - De kinderboerderij in Terneuzen is de afgelopen weken andermaal ten prooi gevallen aan vandalen. Van de gemeenschappelijke ruimte zijn twee ruiten ingegooid. Eerder dit jaar ...


Kinderboerderij Nijkerk bevriest realisatieplannen

 

Kinderboerderij Nijkerk bevriest realisatieplannen - DeStadNijkerk.nl
DeStadNijkerk.nl

Kinderboerderij Nijkerk bevriest realisatieplannen
DeStadNijkerk.nl
0 reacties. NIJKERK - De stichting Kinderboerderij Nijkerk die al vanaf 2004 probeert een kinderboerderij in Nijkerk te realiseren gaat haar activiteiten bevriezen. De overgrote meerderheid van de Nijkerkse bevolking wil nog steeds een eigen ...

en meer »

'Voorschoten moet een goede kinderboerderij behouden'

 


'Voorschoten moet een goede kinderboerderij behouden'
Dichtbij.nl
VOORSCHOTEN - In de raadsvergadering van donderdag 22 november heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel van het college van ONS en VVD om een partij te zoeken die de verantwoordelijkheid voor de kinderboerderij op zich wil nemen, ...


Stadskinderboerderij Essesteijn krijgt zorgfunctie

 


Stadskinderboerderij Essesteijn krijgt zorgfunctie
Dichtbij.nl
Middin wordt hoofdgebruiker en verantwoordelijke voor het beheer van de boerderij. De organisatie is al betrokken bij de dagelijkse verzorging van de dieren op kinderboerderij Vreugd en Rust. Vanaf 2013 zal er geleidelijk aan steeds meer gelegenheid ...

en meer »

Beheerders De Schouw krijgen ontslag

 

Beheerders De Schouw krijgen ontslag - De Stentor
De Stentor

Beheerders De Schouw krijgen ontslag
De Stentor
Het houdt in dat de stichting Vrienden van de Kinderboerderij De Schouw de kar nu zelf moet trekken. De stichting moet het volledig zonder subsidie van de gemeente stellen. De gemeente is nog wel bereid om de boerderij, die met wat grond gemeentelijk ...


Pietenmiddag op Kinderboerderij de Sik

Pietenmiddag op Kinderboerderij de Sik - Dichtbij.nl
Dichtbij.nl

Pietenmiddag op Kinderboerderij de Sik
Dichtbij.nl
Het lijkt er op dat Sinterklaas een paar dingen is kwijtgeraakt en heeft een aantal Pieten naar de Sik gestuurd om deze te gaan zoeken, maar helaas weten ze niet waarnaar ze moeten zoeken. De Pieten kunnen daarom wel wat hulp gebruiken en willen via ...


© 2019 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen