FacebookTwitterFeed


Nieuws van kinderboerderijen 2010

In deze categorie zijn 433 nieuwsberichten van de kinderboerderijen uit 2010 te vinden.

Irishoeve stopt

Nieuwkoop - Kinderboerderij De Irishoeve in de Irisstraat is dicht. De financiën lieten het niet meer toe om het verval van de hokken, het hekwerk en ander onderhoud te bekostigen. Ook de werkzaamheden drukten steeds zwaarder op de verzorgers. Het konijn had al enige tijd een goed onderkomen en voor de geitjes, kippen en de haan heeft De Irishoeve afgelopen week ook een goed tehuis gevonden.

Bron: Witte Weekblad


2500 euro voor de Kinderboerderij

Krimpen a/d IJssel - Van Gansewinkel Overheidsdiensten, het bedrijf dat de afval inzameling voor de gemeente Krimpen aan den IJssel verzorgt, heeft maandag 6 december een cheque uitgereikt aan de Kinderboerderij. Speciaal voor het educatief centrum. Corrie Speksnijder, educatief medewerker van de Kinderboerderij, nam de cheque van 2500 euro in ontvangst. De cheque werd uitgereikt door Roland Amoureus, manager Strategie en Ontwikkeling Overheidsdiensten bij Van Gansewinkel.

 


Goed voor Moerdijk levert 5000 euro op

ZEVENBERGEN - De inzamelmarathon Goed voor Moerdijk heeft 5000 euro opgebracht. Dit maakte de organisatie vrijdag op de slotdag bekend. Het geld is bestemd voor nieuwe speeltoestellen bij kinderboerderij De Dierenploeg in Zevenbergen.

Bron: BN de Stem > Lees verder


Kerstkalfje geboren bij Kinderboerderij De Schouw

Op eerste kerstdag is er bij kinderboerderij de Schouw in Zutphen een kalfje geboren met de naam Christina. Christina is de derde dochter van moeder Lizzy, een koe van het ras Lakenvelder, een zeldzaam Nederlands ras. Moeder en dochter maken het goed. Wie dit nieuwe wereldwonder wil komen bekijken kan langskomen op kinderboerderij de Schouw aan de Schouwlaakseweg in Zutphen. Zij is dagelijks te bezoeken tussen 14.00 en 17.00 uur s'middags, behalve op maandag. Ook Nieuwjaarsdag is de kinderboerderij gesloten.

Moeder Lizzy heeft op de kinderboerderij nog één andere dochter bij haar. Christina blijft voorlopig nog maximaal 3 tot 4 maanden bij haar moeder. Daarna gaat ze weg bij de Schouw, vermoedelijk naar een particulier. Waarheen precies is nog niet bekend.


'Geen kinderboerderij is gemiste kans'

OUD GASTEL - Nog één keer zet Hans Tak aan. Bij de gemeente ligt zijn bezwaar tegen het bestemmingsplan Buitengebied, want Tak ziet een mooie droom in rook opgaan. Aan de Bolbaan in Oud Gastel wil hij een kinderboerderij bouwen, die later kan uitgroeien tot zorgboerderij.

Bron: BN de Stem > lees verder


Terugblik 2010: Katelijne van Spronsen (Helderse Vallei)

Den Helder – De Helderse Vallei draait nog maar een half jaar en de aanloop was lang, maar directeur Katelijne van Spronsen kijkt met genoegen terug op 2010. “Het gaat zo goed dat ik het bijna niet hardop durf te zeggen. De verhuizing voelt alsof het al tien jaar geleden is, zoveel is er gebeurd. Het was een jaar vol activiteiten en emoties, met eigenlijk uitsluitend hoogtepunten, hoewel er natuurlijk altijd dingen zijn die net even anders gaan dan je verwacht”, vertelt Van Spronsen enthousiast.

Bron: Den Helder Actueel


Beheerder kinderboerderij Cantecleer even van zijn stuk door gulle gift

KAMPEN - Een anonieme gulle Kampenaar heeft Kinderboerderij Cantecleer vorige week vrijdag tweeduizend euro geschonken. Tot grote vreugde - vermengd met een beetje schrik - van boerderijbeheerder Hanjo IJkhout trok de man zijn portefeuille en telde ter plekke à contant de twee mille uit.

Bron: de Stentor


Herdenkingstocht Dapperhoeve

DAPPERBUURT - Bestuur, medewerkers en buurtbewoners die kinderboerderij De Dapperhoeve in de Tweede van Swindenstraat een warm hart toedragen, hielden zaterdag een herdenkingstocht voor de kinderboerderij.

Bron: Echo.nl > Lees verder


Blokker steunt kinderboerderij

ZEIST - Twee maanden geleden openende Blokker de 600e winkel in Vleuten. En met maar liefst 600 winkels is er altijd wel een Blokker in de buurt. Omdat dit toch wel bijzonder is, organiseerde Blokker een actie waarbij filiaal-medewerkers een goed doel uit de buurt konden kiezen om te ondersteunen en zodoende de band met de buurt te versterken.

Bron: de Weekkrant > Lees verder


Cel na brand in bijenstal Groenendaal

HAARLEM - Het achttienjarige meisje dat eind januari brand stichtte in de hooischuur van kinderboerderij Groenendaal in Heemstede is gisteren veroordeeld tot vijf maanden jeugddetentie.

Bron: Haarlems Dagblad > Lees verder


Kalfjes in stadskinderboerderij

Voorburg - Stadskinderboerderij Essesteijn aan het Essepad 8 in Voorburg heeft sinds deze week 2 lieve Lakenvelder-kalfjes in de stal. Afgelopen zomer is de eigen trouwe koe van Stadskinderboerderij Essesteijn overleden op 15 jarige leeftijd.

Bron: Het krantje online > Lees verder


't Waaijke krijgt nieuw dierenverblijf

ULVENHOUT - Kinderboerderij 't Waaijke in Ulvenhout krijgt 60.000 euro subsidie van de provincie en de gemeente Breda voor de bouw van een nieuw dierenverblijf op de dierenweide. De aanvraag van de dorpsraad en de stichting is onlangs gehonoreerd.

Bron: BN de Stem > Lees verder


Gezinsuitbreiding voor Helderse Vallei

Den Helder – Het is feest bij De Helderse Vallei. “We zijn in blijde afwachting van de komst van twee nieuwe gezinsleden op de kinderboerderij”, zo laat woordvoerster Lianne Haakma weten. Een dezer dagen nemen twee jonge Piétrain varkentjes van tien weken oud hun intrede in het varkenshok.

Bron: Den Helder actueel > Lees verder


Nieuwe AED voor Darwinpark na diefstal

ZAANDAM - De AED van de kinderboerderij in het Darwinpark in Zaandam is afgelopen weekend gestolen. "De diefstal van de AED betekent een grote kostenpost voor de kinderboerderij. Gezien de vele bezoekers van het park is de aanwezigheid van een AED van groot belang.", aldus één van de medewerkers van de kinderboerderij.

Bron: Webregio.nl > Lees verder


’Veldmuis heeft belangrijke wijkfunctie’

ZAANDAM - De haan kraait victorie, nu de kinderboerderij is gered. Het voortbestaan van De Veldmuis is belangrijk voor Westerwatering, zeggen de vrijwilligers.

Bron: Webregio.nl > Lees verder


Vrijwilligers gezocht voor de Reeshof

TILBURG - De Reeshof zoekt vrijwilligers voor kinderboerderij Reeshof. Het enthousiasme bewoners is daarbij bepalend voor de uiteindelijke realisering.
Han buikzwijn wil speelkameraadje, Shetland pony zoekt stalknecht...? Begin januari 2011 start de speurtocht naar vrijwilligers voor de toekomstige kinderboerderij in de Reeshof.

Bron: Tilburg Nieuws > Lees verder


Weide met spoed ontruimd

ZWOLLE - De verontwaardiging is voelbaar rond de dierenweide in de Indische Buurt. "Waar zijn de dieren", vraagt buurvrouw Claire Overbosch als ze aan komt fietsen. "Meegenomen", vertelt Tebbe Bonder. "De schapen gooiden ze zo in de achterbak van de auto. We moeten maar zien of ze terugkomen. Vanavond komen ze de kippen halen. Ze hebben nog geen idee wat ze met de vogels in de volière gaan doen."

Bron: de Stentor > Lees verder


Kerst CD

GOUDA - Groep 4 van de Plaswijckschool heeft afgelopen vrijdag een kerst-CD opgenomen. Een ouder van de leerlingen heeft geholpen met de opname. Een kennis van juf Alina Patiwael van groep 4 begeleidde de klas op zijn keyboard. De opbrengst van de verkochte cd’s gaat naar de Kinderboerderij De Goudse Hofsteden waar de school voor een jaar een dier adopteert.

Bron: de Weekkrant


AED gestolen van kinderboerderij

ZAANDAM - Afgelopen weekend is een AED van kinderboerderij Darwinpark gestolen. Voor medewerkster Carina Wijhenke en haar collega's een vervelend begin van de nieuwe week. Het is met het oog op het grote aantal bezoekers van belang dat op kinderboerderij Darwinpark een AED (defibrilator) aanwezig is. Zo'n apparaat verhoogt de overlevingskans van iemand met een gestoord hartritme. En zo'n AED dient dus niet achter slot en grendel, maar op een openbaar te bereiken plaats te hangen. Uiteraard zal er weer een nieuw apparaat moeten worden aangeschaft, maar het verlies van zo'n dure AED is natuurlijk een ongewenste kostenpost.

Bron: Zaanstreek op Zondag


Billen wassen als maatschappelijke stage

NULAND - Jesse Peeters en Joske van der Heijden van Helicon Groenschool wassen de billen van een zieke geit.Ook dat hoort bij hun maatschappellijke stage op kinderboerderij t Heike in Nuland.

Bron: Brabants Dagblad > Lees verder


© 2019 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen