FacebookTwitterFeed


Nieuws van vSKBN

Voorbereidende stukken Algemene Ledenvergadering 17 april

Op dinsdag 17 april vindt de Algemene Ledenvergadering plaats op het Castellum in Utrecht. De stukken zijn onderaan dit artikel te downloaden. Het is nog mogelijk om aan te melden voor de Ledenvergadering. Dit kan uiterlijk tot en met 10 april door een mail te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld aantal deelnemers, naam/ namen en naam en plaats kinderboerderij. 

Volmacht
Voor de kinderboerderijen die niet aanwezig kunnen zijn, zullen de notulen achteraf te lezen zijn. Ook kunnen zij uiteraard een volmacht invullen en meegeven aan een andere kinderboerderij om deel te nemen aan de stemming (1 volmacht per deelnemende kinderboerderij).

Naam vSKBN
De huidige naam van de vSKBN is vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland. We hebben ervoor gekozen om het voorstel van de werkgroep over te nemen en deze naam te veranderen in vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland. Hiermee blijft de afkorting hetzelfde en dekt naar onze mening beter de lading. In Nederland heten veel kinderboerderijen ook stadsboerderij. Als we de naamswijziging aanbieden aan de notaris doen we dat nog onder de oude naam. Zodra de notaris de nieuwe akte heeft opgemaakt, staat boven de statuten de nieuwe naam. Bovenaan het Huishoudelijk Reglement staat de nieuwe naam al. Die hoeft namelijk niet langs de notaris.

Toelichting op twee agenda's bij Algemene Ledenvergadering
Hierbij ontvangen je de agenda voor de Ledenvergadering op 17 april. Je ziet dat er eigenlijk twee agenda’s zijn en dat leggen we graag even uit. Deze Algemene Ledenvergadering is een bijzondere omdat we de nieuwe statuten en het huishoudelijk reglement gaan vaststellen. Nu schrijven de statuten voor dat in zo’n geval tweederde van de geregistreerde leden aanwezig moeten zijn om hierover een besluit te nemen.

Het aantal aanmeldingen voor 17 april is minder dan dit vereiste aantal. Dat betekent dat we een tweede vergadering moeten uitschrijven en dat doen we dan direct nadat we de statuten en het huishoudelijk reglement hebben toegelicht en eventueel laatste vragen hebben beantwoord.

In die tweede vergadering kunnen de statuten en het huishoudelijk reglement worden goedgekeurd met een tweederde meerderheid van het aantal aanwezige stemgerechtigde leden. Beetje ingewikkeld, maar wel noodzakelijk om alles juridisch zuiver af te handelen.

Bijgevoegde stukken:

Volg ons!

vSKBNederland EFCF congres, doe ook mee!Dit jaar organiseert de vSKBN het jaarlijkse EFCF-congres ( European Federation of City F… https://t.co/3UCC4Hr1kR
vSKBNederland RT @KiboActief: @brinkster20 Daar passen ook kinderboerderijen wel bij. Op dit in ontwikkeling project onbeperkte beleving op de kinderboer…
vSKBNederland RT @KiboActief: Kinderboerderijen (3x) in Enschede per 1 juli rookvrij https://t.co/QnuzpezIkr Mooi nieuws @Gem_Enschede @GGDTW_leefstijl @…
© 2019 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen