FacebookTwitterFeed


Forse uitbreiding BoereGoed Kinderboerderij - afhaalpunten

Vanaf september is er een forse uitbreiding van het aantal Kinderboerderijen die afhaalpunten voor BoereGoed buurtboxen worden. Het aantal kinderboerderij-afhaalpunten verdubbelt van 6 naar 13 locaties. Alle punten zijn in de regio Haaglanden, Rotterdam, Westland en Zoetermeer, dus het wordt voor de mensen in deze regio’s makkelijk om groenten en fruit uit de buurt dichtbij te halen.

Buurtbox
De BoereGoed Buurtbox is een wekelijkse box boordevol duurzame, verse producten. De inhoud verschilt wekelijks en wordt met veel zorg samengesteld!  In de box zitten minstens 3 groentemaaltijden, veel rauwkost, fruit en … een wekelijks superfood! Het meeste wordt geteeld in de eigen Boeregoed Kassen of bij aan Boeregoed gelieerde regio telers. De BoereGoed Buurtbox is verkrijgbaar in verschillende vormen. Men kan een flexibel abonnement nemen of bestellen wanneer men daar zelf zin in heeft.

De BoereGoed buurtboxen kunnen door consumenten besteld worden via www.boeregoed.nl Bij de bestelling kan een afhaalpunt naar keuze aangegeven worden.   De kinderboerderijen worden voor deze dienst gesponsord door Boeregoed, dus consumenten helpen hiermee de kinderboerderijen.

Goede combi

Deze combinatie van verantwoord voedsel, buurt afhaalpunt dichtbij en extra inkomsten past goed bij de moderne ondernemende kinderboerderij. De combinatie van de kinderboerderij als afhaalpunt voor Boeregoed Buurtboxen is tot stand gekomen via de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen. Woordvoerder Pim van Adrichem is in z’n nopjes met de plezierige samenwerking. ‘’Het mes snijdt aan twee kanten. De kinderboerderijen krijgen hierdoor geregeld bezoek en worden ondernemender en Boeregoed is blij met een heel dicht netwerk van afhaalpunten, zodat de Buurtboxen voor een ieder in de regio makkelijk af te halen is’’ aldus van Adrichem.

Boeregoed
BoereGoed is een initiatief rondom BoereGoed kassen, waarbij beoogd wordt mensen uit verschillende lagen van de lokale bevolking met elkaar in contact te brengen met als doel tijdsbesteding tot en met re-integratie in het arbeidsproces.  Boeregoed is een veelzijdig initiatief waarin meerdere doelstellingen samenkomen. Het project heeft een belangrijke sociale functie voor vrijwilligers en wil tevens gezonde voeding, verantwoorde teelt, duurzame ontwikkeling en innovatie onder de aandacht brengen. Dit levert mooie resultaten op en de inwoners van de regio kunnen daar nu - letterlijk - de vruchten van plukken.

____________________________________________

Overzicht bestaande en nieuwe afhaallocaties op kinderboerderijen

Plaats Naam Kinderboerderij Bijzonderheden afhaalpunt
Den Haag

Kakelhof

`t Waaygat

Sinds 1e kwartaal 2015

Start september

`s Gravenzande Kreekboerderij Sinds 2e kwartaal 2015
Monster Willemshoeve Start september
Rijswijk Het Akkertje Start september
Rotterdam

Blijde Wei

Bokkesprong
De Kraal
De Kooi

Sinds 2e kwartaal 2015
Start september

Sinds 2e kwartaal 2015
Sinds 2e kwartaal 2015

Zoetermeer

Balijhoeve

Buitenbeest
Weidemolen

Sinds 1e kwartaal 2015

Start september

Start september

Wassenaar KB Wassenaar Sinds 2e kwartaal 2015

Volg ons!

vSKBNederland RT @accresapeldoorn: Onze wijkboerderijen inzamelpunt met mooie recycle units. Lees meer > https://t.co/qLzyZGGBog https://t.co/JWL4vaOURQ
vSKBNederland BEDENK INZAMELACTIE EN WIN WECYCLE Drie kinderboerderijen kunnen een Wecycle Dierendagbonus van 250 euro winnen doo… https://t.co/gNUCABvbw9
vSKBNederland Geiten en schapen (ouder dan 12 weken) moeten voor 1 augustus weer gevaccineerd zijn tegen Q-koorts. Zorg ook voor… https://t.co/Aj4BeC0uZL
© 2018 - Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen