FacebookTwitterFeed


Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld wordt Aeres

Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld heeft per 1 september 2017 een nieuwe naam: Aeres Training Centre Barneveld. Hiermee wordt de verbinding in dierverzorgingsopleidingen binnen Aeres zichtbaar gemaakt. Deze groene kennisinstelling biedt onder de naam Aeres een breed scala aan onderwijs op het gebied van dieren, dierenwelzijn, groen en leefomgeving. Van vmbo, mbo en hogeschool tot praktijk- en volwassenenonderwijs.  

Unieke kennisorganisatie
Aeres Training Centre Barneveld is marktleider in Nederland als het gaat om dierverzorgingsopleidingen voor volwassenen. “Als onderdeel van de Aeres familie willen we onder deze nieuwe naam onze grenzen verleggen, ons aanbod versterken en onze cursisten en studenten nog beter ondersteunen”, aldus Manager Bas Emmerik. Met een breed aanbod van opleidingen en cursussen richt het opleidingsinstituut zich op de professional die wil bijleren en de dierenliefhebber die wil omscholen. Aeres Training Centre Barneveld beschikt over uitgebreide faciliteiten zoals een eigen paraveterinair trainingscentrum, een dierenspeciaalzaak, een kennel, volières, aquaria- en terrariumruimtes en een paardentrainingscentrum. Op de campus van 7,5 hectare zijn maar liefst 2.000 dieren gehuisvest, waaronder; alpaca’s, wallaby’s, slangen, reptielen en stokstaartjes.

De juiste aandacht
Bas Emmerik: “Onze missie is om mensen te laten groeien in hun hobby of in hun beroep. Van leerlingen kenners maken of mensen met een passie opleiden tot professionals. Dit geldt natuurlijk ook voor ons. De afgelopen jaren zijn we gegroeid in ons aanbod, het aantal leerlingen en cursisten, dieren en faciliteiten en natuurlijk collega’s. Nu zetten we een nieuwe stap vooruit, een mijlpaal in ons bestaan. Wij groeien door van Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld naar Aeres Training Centre Barneveld. Van Groenhorst Barneveld naar Aeres MBO Barneveld. En van PTC+ naar Aeres Training Centre International. Een nauwere samenwerking binnen de Aeres familie met toegang tot nog meer kennis voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Van passie tot professional!”

Van Cursuscentrum Dierverzorging tot Aeres Training Centre Barneveld. Kijk voor meer informatie op: www.aerestrainingcentre.nl/barneveld.

Cursusaanbod voor kinderboerderijen

Wetskennis voor de kinderboerderij/zorgboerderij beheerder en bedrijfsleider – maandag 25 september 2017 (1 dag)

Wetten en regels worden voortdurend aangepast. Vanuit Den Haag of jouw lokale overheid. Altijd handig dus om je kennis in een dag op te frissen. Snel en duidelijk alle nieuwe ontwikkelingen op een rijtje. Dus wil je weer helemaal op de hoogte zijn van de huidige wet- en regelgeving? Antwoord krijgen op de vraag; heb ik nou wel of niet het vakbekwaamheidsbewijs Besluit houders van dieren nodig? Volg dan de cursus Wetskennis kinderboerderijen op maandag 25 september a.s.

Gemeente/politiek en de kinderboerderij voor de beheerder en bedrijfsleider – donderdag 23 november 2017 (1 dag)

Of je wilt of niet, jouw kinderboerderij heeft te maken met de gemeente/politiek. Om te begrijpen hoe je een werkzame band met ze kunt opbouwen, wordt een groot aantal vragen beantwoord. Hoe werkt een gemeente en wat is belangrijk om te weten over de werkwijze van het lokale politieke bestel? Hoe zien politici de lokale kinderboerderij? Kortom: wil je inzicht in het politieke bestel en wil je weten welke 'wegen' je moet bewandelen voor een vruchtbare samenwerking? Volg dan deze 1-daagse cursus.

Verloskunde schaap - start dinsdag 16 januari 2018 (5 avonden)

In 5 avonden leer je hoe het werkt als je wilt helpen bij de verlossing. Wat kun je doen voor de ooi? Hoe help je de pasgeboren lammeren het beste op weg? Wat als de bevruchting niet lukt? Deskundige dierenartsen helpen je met goed raad en praktische tips. Behalve de theorie oefen je ook in de praktijk; op levensechte modellen en we brengen een bezoek aan onze eigen schaapskooi waar je ook 'in het echt' training krijgt.

Meer info: Overzicht cursussen  

Bron: Aeres Training Centre Barneveld 

 

Volg ons!

vSKBNederland RT @StaboDenHaag: Doe jij ook mee met de Buitenspeeldag op woensdag 13 juni in @GemeenteDenHaag ? Dan kun je elke dag tussen 10.00 en 15.00…
vSKBNederland RT @KiboActief: Goede start 1e week #crowdfunding Kinderboerderijen Actief Toer https://t.co/zjK8u1PRnB 14,7% binnen @voorjebuurt @Fonds18
vSKBNederland RT @030Natuurlijk: In Utrecht en omgeving zijn verschillende soorten insecten vermist! Langzaam verdwijnen er steeds meer. Doe mee met de o…
© 2018 - Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen