FacebookTwitterFeed


Toename inlevercijfers vet, apparaten en kleding op kinderboerderijen

 

Kinderboerderijen kunnen meedoen aan het inzamelen van kapotte elektrische apparaten (Wecycle), gebruikt frituurvet/ olie (vet recycle het) of kleding. Dit alles wordt ingezameld voor recycling. Zo stelt de kinderboerderij bezoekers in staat een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Kinderboerderijen die hieraan deelnemen ontvangen zelf ook een vergoeding. Op dit moment doen meer dan 150 kinderboerderijen mee aan Wecycle en hebben ruim 50 kinderboerderijen een vetcontainer staan. Kleding wordt op ongeveer 30 kinderboerderijen opgehaald. 
 
Toename inzamelcijfers
De halfjaar cijfers van het inzamelen op kinderboerderijen zijn bekend. Bij alle grondstoffen is een toename ten opzichte van de jaarcijfers van 2016 zichtbaar.

Wecycle (kapotte elektrische apparaten):
1e half jaar 2017 24.800 apparaten ingeleverd (heel 2016 > 42.700 apparaten) => toename van 16%

Gebruikt vet / olie:
1e half jaar 2017 12.370 kg ingeleverd (heel 2016 > 20.350 kg) => toename van 21,5%

Kleding/textiel:
1e half jaar 2017 14.619 kg ingeleverd (heel 2016 > 25.174 kg) => toename van 16%

Aanbod aantrekkelijk inzamelmeubel voor kinderboerderijen
Een aantrekkelijk inzamelmeubel voorzien van goede informatie maakt het voor bezoekers makkelijker om op de hoogte te zijn van wat er ingeleverd mag worden. Voor kinderboerderijen is het makkelijker om deze service aan te bieden. Sinds kort is er zo`n speciaal inzamelmeubel op de markt, speciaal ontwikkeld voor op de kinderboerderij. Extra voordeel is dat meubel buiten kan staan en zo goed zichtbaar is en geen beslag legt op de beperkte binnenruimte.

Dit aantrekkelijke meubel geeft ook gemeenten de mogelijkheid om hun beleid goed in beeld te brengen op de kinderboerderij en zo in beeld te komen bij de duizenden bezoekers. Het is dus verstandig om contact op te nemen met jouw gemeente om te overleggen of zij een bijdrage kunnen doen in de aanschafkosten ‘in ruil’ voor zichtbaarheid van het gemeentelijk duurzaamheid/milieu beleid op het bord boven de inleverbakken.

De brochure en prijslijst zijn op te vragen via kinderboerderijenactief. Tot 30 november geldt een aantrekkelijke aanbieding voor de snelle beslissers. 

Bron en meer informatie over deze actie: Kinderboerderijenactief

 

 

Volg ons!

vSKBNederland Vacature op onze website: @030Natuurlijk is op zoek naar een nieuwe directeur. Onder deze stichting vallen onder an… https://t.co/tsAdXPh6TU
vSKBNederland RT @NVWA_Landbouw: Vaccinatie Q Koorts voor 1 aug. Geldt naast melkschapen- en melkgeitenbedrijven en opfokbedrijven ook voor #kinderboer
vSKBNederland We hebben 10 projecten ontvangen die kans maken op de Ida Zilverschoonprijs twv € 2.500. We zoeken nog leden voor d… https://t.co/dELFqAyjnZ
© 2018 - Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen