FacebookTwitterFeed


Dierendagbonus Wecycle voor drie kinderboerderijen

In de week van 26-9 t/m 4-10 konden kinderboerderijen deelnemen aan de Dierendagbonusactie van Wecycle. De drie kinderboerderijen waarbij de meeste kapotte elektische apparaten werden ingeleverd via de actie ontvingen de dierendagbonus ter waarde van € 250,-.

Wecycle heeft de drie winnaars van de actie bekend gemaakt, gefeliciteerd!

- Kinderboerderij De Dierenhof uit Ridderkerk
- Kinderboerderij De Goudse Hofsteden uit Gouda
- Kinderboerderij Paardoes uit Vlissingen

Bezoekers van deze drie kinderboerderijen leverden de meeste kleine apparaten in voor recycling en als dank daarvoor krijgt de boerderij een mooi bedrag én een heerlijke groentetaart voor de dieren. Alle 170 kinderboerderijen maakten kans op de bonus. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De opdracht was simpel: lever van 26 september tot en met 4 oktober zo veel mogelijk kleine elektrische apparaten in bij de Wecycle-inleverbakken op de plaatselijke kinderboerderij. Bezoekers konden daarbij inchecken met hun smartphone via GPS, dus vals spelen was er niet bij. De drie boerderijen met de meeste 'check-ins' ontvangen een cheque van €250, om te besteden aan het gebouw of de dieren. Ook de mensen die incheckten maakten kans op een prijs, in de vorm van een cadeaubon voor een smakelijke high-tea.

"Met deze speciale Dierendagactie willen we de kinderboerderijen kans geven op iets extra's als dank voor de samenwerking", vertelt Jan Vlak, directeur van Wecycle. "Kinderboerderijen zijn een belangrijke inleverplek voor Wecycle. Jaarlijks krijgen we zo'n 45.000 kleine apparaten binnen via de kinderboerderijen. De boerderijen leveren daarnaast een grote bijdrage aan het voorlichten van kinderen en hun (groot)ouders over recycling."

De ingeleverde apparaten worden uiteraard gerecycled, waardoor de grondstoffen een tweede leven krijgen. Daar krijgen de boerderijen ook iets voor terug. Jaarlijks ontvangen zij van Wecycle een sponsorbijdrage van €250 als dank voor de inspanningen. Een bedrag dat de boerderijen kunnen besteden aan onderhoud of materialen voor de kinderboerderij. Inmiddels zijn landelijk 170 kinderboerderijen partner van Wecycle.

Tekst gaat verder onder de foto's

 

Over Wecycle
Wij zijn de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dankzij onze inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken we samen met 317 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 70 kringloopbedrijven, 170 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten. 

In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief op een reguliere baan. We garanderen een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen we uit oude producten. Zo hoeven we minder 'nieuwe' grondstoffen uit de natuur te halen. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden. We voorkomen dat apparaten in de illegale export belanden. Daar zetten we ons dagelijks met hart en ziel voor in.

Vergoeding 2017 aanvragen
Wecycle ondersteunt alle partnerboerderijen met een jaarlijkse sponsoring van 250 euro. Heeft uw boerderij de vergoeding voor 2017 nog niet aangevraagd? Doe dit dan snel en uiterlijk vóór 1 december. Te laat ontvangen aanvragen kunnen wij helaas niet honoreren. Aanvragen van de vergoeding doet u via uw eigen Wecycle-pagina. Voor vragen kunt u ons een e-mail sturen.

Bron: Wecycle

 

Volg ons!

vSKBNederland Vacature op onze website: @030Natuurlijk is op zoek naar een nieuwe directeur. Onder deze stichting vallen onder an… https://t.co/tsAdXPh6TU
vSKBNederland RT @NVWA_Landbouw: Vaccinatie Q Koorts voor 1 aug. Geldt naast melkschapen- en melkgeitenbedrijven en opfokbedrijven ook voor #kinderboer
vSKBNederland We hebben 10 projecten ontvangen die kans maken op de Ida Zilverschoonprijs twv € 2.500. We zoeken nog leden voor d… https://t.co/dELFqAyjnZ
© 2018 - Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen