FacebookTwitterFeed


Vakblad Kinderboerderijen februari 2015

De vSKBN geeft elke twee maanden het 'Vakblad kinderboerderijen' uit. Een vakblad voor en door kinderboerderijen, maar uiteraard ook interessant voor andere geïnteresseerden. Hieronder vindt u het Vakblad van februari 2015. In deze uitgave leest u het laatste nieuws over kinderboerderijen, ontwikkelingen en actuele zaken binnen de branche. De volgende artikelen zijn hierin onder andere te vinden:

Thema werken met vrijwilligers

Vrijwilligerswerk begint met enthousiasme en de mogelijkheden op de kinderboerderij. Dat betekent natuurlijk niet dat alles mogelijk is en vrijwilligerswerk geheel vrijblijvend is. Vrijwilligers willen op de organisatie kunnen bouwen en de organisatie op de vrijwilligers. Daarom is het van belang om een goed vrijwilligersbeleid te hanteren.
Vakblad2015 0101

Betrokken bij de Papenhoeve

Kinderboerderij de Papenhoeve in Papendrecht is één van de nieuwste (herrezen) kinderboerderijen van Nederland. Vol enthousiasme en passie zijn bestuur, medewerkers en vrijwilligers aan de slag om de kinderboerderij opnieuw vorm te geven. En daarbij maken ze er een feestje van. Hoe ze dat doen? Dat lees je in dit interview.
Vakblad2015 0102

Nieuw businessmodel voor de kinderboerderij

De toekomst van de kinderboerderij is een vraagstuk waar menig wethouder en ambtenaar zich op dit moment het hoofd over breekt. Sluiten kan niet zomaar, dan komt de bevolking in opstand. Maar blijven subsidiëren kan ook niet altijd meer. Om de kinderboerderij draaiend te houden is dus een verdienmodel nodig dat andere inkomstenbronnen en nieuwe partners toelaat. 
Vakblad2015 0103

Direct lezen

Klik op onderstaande preview om de laatste uitgave direct op uw scherm te lezen. 

Downloaden

Leest u het Vakblad Kinderboerderijen liever op een later moment? Leden van de vSKBN kunnen inloggen en het Vakblad downloaden als PDF-bestand. Dit bestand is ook geschikt om te bekijken op tablets en smartphones. 

© 2018 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen