FacebookTwitterFeed


Online Vakblad juni 2015

Vakblad Kinderboerderijen juni 2015

Het Vakblad van juni richt zich op het thema 'In de buurt'. Dit was niet alleen het thema van het kinderboerderijenweekend 2015, maar is ook een actueel thema op veel boerderijen. Steeds meer kinderboerderijen zoeken samenwerking in de buurt: met lokale verenigingen, scholen, kinderopvang en verzorgingstehuizen. Allemaal mogelijkheden om zo van de kinderboerderij een onmisbare plek in de wijk te maken waar natuurlijk ook nog met de dieren geknuffeld kan worden!

Daarnaast er zijn nog meer interessante artikelen in het Vakblad te lezen voor betrokkenen van kinderboerderijen en dierenweides, waaronder:

Voor je buurt

Elke kinderboerderij is anders, maar wat alle kinderboerderijen gemeen hebben, is dat ze een groene plek zijn in een wijk waar contact tussen mens en (landbouwhuis)dier mogelijk is. Door niet primair vanuit dieren te redeneren, maar vanuit vierkante meters of gebouwen, blijkt dat er voor de kinderboerderij 'in de buurt' nieuwe functies mogelijk zijn.
Vakblad2015 0301

"Mag ik u wat vragen?" deel 2

Zonder bezoekers geen kinderboerderij en uiteraard, geen kinderboerderij zonder bezoekers. Als beheerder heeft u dagelijks met uw bezoekers te maken. De bezoekers, zij zijn tevreden en komen graag. Maar betekent dit ook dat u de mogelijkheden die u de bezoekers te bieden heeft ook helemaal benut, en andersom, maakt u gebruik van wat de bezoekers u te bieden hebben?
Vakblad2015 0303

Bewegingsvrijheid voor zeugen

Het is sinds 2013 wettelijk verplicht in Europa dat zeugen worden gehouden in groepshuisvesting. De regels verschillen enigszins voor de verschillende Europese landen. In Nederland, Engeland en de Scandinavische landen zijn de regels wat strikter dan elders. In ons land moeten drachtige zeugen in groepshuisvesting gehouden worden.

Vakblad2015 0302

Direct lezen

Klik op onderstaande preview om de laatste uitgave direct op uw scherm te lezen. 

 

Downloaden

Leest u het Vakblad Kinderboerderijen liever op een later moment? Leden van de vSKBN kunnen inloggen en het Vakblad downloaden als PDF-bestand. Dit bestand is ook geschikt om te bekijken op tablets en smartphones. 

© 2018 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen