FacebookTwitterFeed


Vakblad Kinderboerderijen november 2014

De vSKBN geeft elke twee maanden het 'Vakblad kinderboerderijen' uit. Een vakblad voor en door kinderboerderijen, maar uiteraard ook interessant voor andere geïnteresseerden. Hieronder vindt u het Vakblad november 2014. Hierin leest u het laatste nieuws over kinderboerderijen, ontwikkelingen en actuele zaken binnen de branche. De volgende artikelen zijn hierin onder andere te vinden:

Drie kinderboerderijen in de race voor het beste dierenwelzijnsproject

Door Stichting Ida Zilverschoon is een geldprijs van €2.500,- beschikbaar gesteld voor het beste dierenwelzijnsproject op een kinderboerderij. De inzendingen werden beoordeeld door een jury bestaande uit beheerders en medewerkers van andere kinderboerderijen. Na een discussie over dierenwelzijn op de kinderboerderij werden de inzendingen beoordeeld. Nieuwsgierig welke projecten genomineerd zijn? Lees dan verder in het Vakblad. vb0414-1

Samen leren, samen werken op de Bongelaar

In Heerhugowaard zijn twee bijzondere boerderijen te vinden: kinderboerderij de Bongelaar en kinderboerderij de Hanebalk.Op deze boerderijen staat het ‘samen leren’ en ‘samen werken’ tussen de beheerders en cliënten centraal. “We hebben hier mensen aan het werk van verschillende niveaus. Er zijn jongens die straks doorstromen naar een betaalde baan, maar we hebben hier bijvoorbeeld ook twee cliënten in een rolstoel die hier vooral zijn om van alles te beleven."

Wormmanagement op kinderboerderijen

In de afgelopen jaren is gebleken dat resistentie voor wormmiddelen op steeds meer bedrijven voorkomt, maar ook dat er in Nederland resistentie bestaat voor de meest recent op de markt verschenen middelen. Om schapen en geiten buiten te kunnen blijven houden is het belangrijk dat houders resistentieontwikkeling vertragen door het nemen van managementmaatregelen. Dit advies geldt ook voor kinderboerderijen en dierenweides. vb0314-3

Direct lezen

Klik op onderstaande preview om de laatste uitgave direct op uw scherm te lezen.

Downloaden

Leest u het Vakblad Kinderboerderijen liever op een later moment? Leden van de vSKBN kunnen inloggen en het Vakblad downloaden als PDF-bestand. Deze PDF is ook geschikt om te bekijken op tablets en smartphones. 

© 2018 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen