FacebookTwitterFeed


Online vakblad november 2015

Vakblad Kinderboerderijen november 2015

In het vakblad van november staan interessante artikelen te lezen voor betrokkenen van kinderboerderijen en direnweides, waaronder:

Europees congres en 25ste verjaardag van European Federation of City Farms (EFCF)

Het jaarlijkse EFCF congres vond plaats in Gent en Brussel van 23 – 27 september en was tevens de viering van de 25 verjaardag van de Europese kinderboerderijenfederatie. De deelnemers kwamen uit zeven verschillende landen van Noorwegen tot Italië en vier Noren waren zelfs met de fiets gekomen!

Ruimte geven aan oer Hollands Landvarken

Nederland heeft een rijke historie op het gebied van het houden van varkens. De aandacht voor het fokken van varkens heeft een uniek ras opgeleverd: het Nederlands Landvarken (NL). Dit authentieke varkensras wordt echter in haar voortbestaan bedreigd.

Stamboekdieren op de kinderboerderij

Voor het contact met dieren op een kinderboerderij zijn stamboekdieren niet per definitie nodig. Toch is er voor veel kinderboerderijen best interesse om een rol te spelen in de fokkerij van bijvoorbeeld zeldzame Nederlandse huisdierrassen. Maar welke rol kan een kinderboerderij dan vervullen en wat is de meerwaarde om lid van een stamboek te zijn?

Direct lezen

Klik op onderstaande preview om de laatste uitgave direct op uw scherm te lezen.

 

 Downloaden

Leest u het Vakblad Kinderboerderijen liever op een later moment? Leden van de vSKBN kunnen inloggen en het Vakblad downloaden als PDF-bestand.

© 2018 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen