FacebookTwitterFeed


Vakblad Kinderboerderijen september 2014

De vSKBN geeft elk kwartaal het 'Vakblad kinderboerderijen' uit. Hieronder vindt u het Vakblad september 2014. Hierin leest u het laatste nieuws over kinderboerderijen, ontwikkelingen en actuele zaken binnen de branche. De volgende artikelen zijn hierin onder andere te vinden:

Ida Zilverschoonprijs

Hoe is er op uw kinderboerderij aandacht aan dierenwelzijn? Is er een geweldig verblijf voor de geiten, een dierenwelzijnsles voor scholen of speciale aandacht voor het welzijn van de konijnen? Kortom: hebben jullie op de kinderboerderij een bijzonder diervriendelijk project waar jullie trots op zijn? Meld deze dan aan voor de Ida Zilverschoon Prijs en maak kans op €2.500,- voor de kinderboerderij!
vb0314-1

Verkoop van producten

Op veel kinderboerderijen worden eieren verkocht, maar vaak ook groente, fruit en soms zelfs vlees, zuivel of honing. Meestal zijn het eigen producten: eieren van de kippen, groente uit de moestuin en soms kaas van de eigen geiten.In dit artikel zullen we een aantal algemene zaken uiteenzetten. Ook vindt u in het Vakblad een artikel over de EETalage.
vb0314-2

Groene kinderopvang

2014 is door Stichting Groen Cement en het Vakblad Kinderopvang, uitgeroepen tot het Jaar van de Groene Kinderopvang. Doel is de kinderopvang te inspireren tot meer vergroening en mooie voorbeelden voor het voetlicht te brengen. Want natuurbeleving en vrij buitenspel in een groene omgeving zijn heel goed voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen, zo blijkt uit onderzoek en praktijk. Dat biedt kansen voor de kinderopvang.
vb0314-3

Direct lezen

Klik op onderstaande preview om de laatste uitgave direct op uw scherm te lezen.

Downloaden

Leest u het Vakblad Kinderboerderijen liever op een later moment? Leden van de vSKBN kunnen inloggen en het Vakblad downloaden als PDF-bestand. Deze PDF is ook geschikt om te bekijken op tablets en smartphones. 

© 2018 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen