FacebookTwitterFeed


Lessen voor scholen

Jaarlijks brengen vele duizenden leerlingen en scholieren met de klas een bezoek aan de kinderboerderij. De onderbouw maakt tijdens die les vaak kennis met de dieren. De midden- en bovenbouw gaat vaak gericht aan de slag met een thema of project. Bijvoorbeeld voeding of water. 

Op vrijwel alle (grotere) kinderboerderijen worden lessen verzorgd voor scholen. De invulling van deze lessen is zeer divers en afhankelijk van de kinderboerderij die de lessen ontwikkeld. Zij stemmen dit vaak af op hun mogelijkheden en de vraag van scholen. Thema's die veel terugkomen, zijn de dieren van de (kinder)boerderij, contact met de dieren, dierverzorging, dieren in de omgeving, landbouw, seizoenen en groen. Binnen schoolverband zijn de meeste lessen gericht op leerlingen van de basisschool. Dit zijn leerlingen van 4 t/m 12 jaar.

educatie

Wilt u weten welke lessen er worden gegeven op uw kinderboerderij? Informeer dan bij de beheerder of educatief medewerker. Veel kinderboerderijen geven ook een lesprogramma uit, vraag hier ook naar. Benieuwd wat er allemaal gedaan wordt? Klik in het menu op de lessen per leergroep.

Huisregels en hygiëne op de kinderboerderij

Gaat u met de klas op bezoek bij de kinderboerderij? Denk er dan ook aan dat er huisregeltjes zijn op de kinderboerderij en dat het belangrijk is dat kinderen hun handen wassen na afloop (of tijdens) het bezoek. Hieronder zijn de belangrijkste aandachtspunten samengevat in een handige factsheet.


 

© 2019 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen